Чому ж сніданок так важливий, і як правильно снідати?
Почну – но я з цифр. Мені подобається в цьому плані юзати факти. Дослідження британських вчених показали, що у тих, хто снідає, обмін речовин відбувається на 3-4% інтенсивніше середнього показника. А у тих, хто систематично пропускає сніданок, – на 4-5% повільніше. Навіть підраховано, що за рік, ті хто не снідають, можуть запросто додати у вазі на 4-7 кг. А уявіть собі, якщо відсутність сніданку перетворюється в норму і триває роками.
Тепер невеликий екскурс в медицину
Однією з причин захворювань органів кровообігу є тромби, що утворюються з тромбоцитів, які пофазово регулюють процес згортання крові. При будь-якому порушенні процесу кровообігу тромбоцити злипаються, утворюючи згустки, відповідно в якийсь момент цей згусток може відірватись, піти за потоком крові та заблокувати судину (чи навіть клапан в серці), що призводить до втрати кровопостачання. Вченими встановлено, що вранці вміст у крові фактора, що викликає злипання, було значно вище у людей, які не снідають. Вони також з’ясували, що більшість інфарктів і інсультів відбувається також вранці. Суто факти, і з цим нічого не зробиш, я теж колись не снідала, просто випила чайку і побігла по своїх повсякденних справах. А тепер снідати стало мало того що смачно, ще й весело та цікаво, а головне – корисно. Вся суть в тому, щоб почати ! ( по суті, як і в будь – якій справі). Почніть не з 1 числа наступного місяця, а саме завтра зранку. Встаєте і готуєте сніданок.
Що ж такого смачненького з’їсти зранечку?
По – перше, тут смаки у всіх ну дуууже різноманітні. Але для мене каша – це один з найкращих варіантів щоб розпочати свій день. Моя традиційна вранішня королева снідання – вівсянка (але Ви обирайте собі до смаку), я варю її на водичці, а молочко п’ю окремо, там мені найкраще смакує. Щоб було ще корисніше та смачніше можна додавати фруктиків, ізюмчику, кураги, горішків, згущика (але зі згущиком їм я лише в горах, бо це смак гірських літніх сніданків). Також смачно, поживно і головне для ранків швидко – яєшенька, люблю отаку bulls eye egg (щось на кшталт окатої, але жовток зверху не майже сирий, а запечений), а scrambled egg (отакі гедь в друзки розбиті яєчка) чомусь ніколи зранку не можу їсти, бо сприймаю як другу страву. До яєчка дуже смачно додавати овочів, а щоб стало веселіше саме кольорових овочів ! (морквинки, перець, огірочки). Також сніданки прекрасно починати зі склянки чистої води, це запускає роботу шлунка, і вам буде легше почати прийом їжі, коли зовсім геть нічого не лізе. Ще просто смакота розпочинати свій день з йогуртиків, мюслів, або просто легенького овочевого салатику і книжка. Навіть якщо ви кудись невпинно біжете, приділіть хоч 5 хв зранку книжці, це задасть тону вам на весь робочий день.
Снідайте, коти !